A4 Rijsenhout - fase 1

A4 Rijsenhout - fase 1

Haarlemmermeer

A4 Rijsenhout - fase 1

Het Solar Green Point maakt met 8 andere duurzame projecten deel uit van het Duurzaam bedrijf Haarlemmermeer. Het Duurzaam Bedrijf is een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer in samenwerking met het bedrijfsleven. Hiermee wordt een stevige impuls gegeven voor de lokale ondernemers en inwoners op het gebied van duurzame innovatie in een moeilijke economische tijd. De meeste projecten zijn gericht op het opwekken van duurzame energie. Lokale bewoners, bedrijven en instellingen profiteren hiervan. Wanneer de projecten die nu klaar liggen, worden gerealiseerd, haalt de gemeente haar doelstellingen voor duurzame energie productie en CO2 reductie voor 2017 en verder. Solar Green Point heeft tot doel om een zonneweide te realiseren van 2 MW in de gemeente Haarlemmermeer direct gelegen aan de A4.
 • likes536Stemmen
 • panels740panelen
 • CO2 besparing0Co2 besparing
Solar Green PointInitiatiefnemerSolar Green PointHaarlemmermeer
Oppervlakte
0 meter hoog en 1 kilometer lang
co2 besparing
0
Ruimte voor
740 zonnepanelen
Vrijblijvend inschrijven

Initiatiefnemer Solar Green Point

Solar Green Point bestaat sinds 2011. De oprichters zijn sinds 2008 actief op de Europese zonnestroommarkt. In de afgelopen 6 jaar heeft Solar Green Point al 9 zonnecoöperaties gerealiseerd. Onder deze projecten zit het eerste grote zonnecollectief van Nederland (Caballerofabriek Den Haag) en het eerste zonnecollectief waarbij gebruik gemaakt wordt van de postcoderoos. In Amersfoort plaatst Solar Green Point 450 zonnepanelen op het dak van de sporthal Juliana van Stolberg. Dit dak is door de gemeente ter beschikking gesteld. De gemeente Woerden heeft het dak van zwembad Batensteinbad ter beschikking gesteld voor zonnepanelen. Hier plaatste Solar Green Point 200 zonnepanelen. Daarnaast ontwikkelt Solar Green Point een aantal grondprojecten langs de A4 in de Haarlemmermeer, A20 in Rotterdam en aan de A15 in Barendrecht. Deze snelweg projecten zullen in 2016 en 2017 worden gerealiseerd.
Bij de realisatie van deze coöperaties wordt nauw samengewerkt met lokale ambassadeurs, overheden en energieleveranciers. Solar Green Point neemt de volledige ontwikkeling van het project op zich en levert een volledig geïntegreerd collectief product. Dat deze aanpak een succes is blijkt wel uit het feit dat Solar Green Point een van de marktleiders is in Nederland op het gebied van zonnecollectieven.
In 2013 heeft de gemeente Haarlemmermeer Solar Green Point uitgenodigd om binnen de gemeentegrenzen een zoncollectief te starten. In gezamenlijkheid is het perceel langs de A4 gekozen om zodoende de zichtbaarheid van het zonnepark optimaal te benutten. De gemeente Haarlemmermeer heeft, door middel van een huurcontract, het eerste perceel van 1 hectare beschikbaar gesteld waar Solar Green Point 2.600 zonnepanelen heeft gepland.

 • Vincent Weg

  Ik wil graag meedoen met dit mooie project!

  Vincent Weg
 • Wendy van Moppes

  Graag zou ik willen investeren in groene energie en dit kan niet waar ik woon. Vandaar dat ik op zoek ben naar een andere locatie om daar te kunnen meehelpen.

  Wendy van Moppes
 • Sjef

  Goed bezig voor ons allemaal.
  Zo kunnen wij en de generaties na ons ook genieten van alles wat de natuur ons geeft.

  Sjef
 • Anton Mihalevschi

  Top initiatief! Dubbel investeren in jezelf en het klimaat.

  Anton Mihalevschi
 • Dominico J.M.

  a. is het nu nog mogelijk te participeren in dit park of een van de andere parken in de Haarlemmermeer?
  b. waarom worden de zonnenpanelenparken niet NET onder het maaiveldniveau geplaatst zodat ze wel alle zon vangen maar je ze niet ziet,,,,,

  Dominico J.M.
 • Patrick de Mooij

  Goed initiatief

  Patrick de Mooij
Toon meer reacties

Informatie

Zonnepark A4 Rijsenhout in het kort

 Aantal zonnepanelen: 740. Dat is voldoende om 60 huishoudens van stroom te voorzien en zorgt jaarlijks voor 134 ton minder CO2-uitstoot. Bij dit project is het mogelijk om één of meerdere delen van een zonnepaneel aan te schaffen. Eén zonnepaneel is één Zoncertificaat. Een zonnepaneel bestaat uit 10 Deelcertificaten.  Looptijd van het project: 15 jaar Gemiddeld rendement: 4,5%

Deelnemen

 Alle deelnemers zijn lid een lokale coöperatie zonder winstoogmerk. Na oplevering zijn de leden samen eigenaar van het zonnepark geworden.

Postcoderoos

A4 Rijsenhout fase 1 is een zogenaamd postcoderoos (PCR) project. De PCR is ontstaan uit het Energieakkoord van 2013 en wordt bepaald door het postcodegebied waarin de productie-installatie ligt. De PCR omhelst alle aangrenzende postcodegebieden. Leden die binnen de PCR wonen profiteren naast de prijs voor de door hun opgewekte stroom van een korting op de energiebelasting. Deze korting zal worden verrekend op de nota bij de desbetreffende energiemaatschappij. Voor Zonnepark A4 Rijsenhout fase 1 komen bewoners van de volgende postcodes in aanmerking voor de regeling: 2154, 2155, 2156, 2157, 2151, 2152, 2135, 2132, 2153 en 1435.

Voorinschrijving

Wij willen graag duurzame energie voor iedereen mogelijk maken. Daarom is het mogelijk om bij dit project één of meerdere delen van een zonnepaneel aan te schaffen. Eén zonnepaneel is één Zoncertificaat en kost €275,- Een zonnepaneel zal bestaan uit 10 Zoncertificaten. U kunt zich vrijblijvend voor inschrijven: u kunt zich terug trekken wanneer u wilt. Een aanbetaling hoeft pas voldaan te worden zodra het project wordt opengesteld voor deelname.

Status

Sinds kort is de voorinschrijving van het zonnepark geopend. Daarbij zal het zonnepark binnenkort opengesteld worden voor deelname. Particulieren en ondernemingen kunnen al deelnemen vanaf 1 Deelcertificaat van €27,50. 

Facebook Klik 

hier voor de speciale project pagina op Facebook.