A4 Rijsenhout

A4 Rijsenhout

Haarlemmermeer

A4 Rijsenhout

Een veld met 550.000 kWh zonnestroom van Solar Green Point langs de A4 bij Rijsenhout. De stroom van de zonneweide wordt geleverd aan het lokale Haarlemmermeerse energiebedrijf Tegenstroom. Het project is mede mogelijk gemaakt door Meermaker een duurzaam investeringsfonds van de gemeente Haarlemmermeer. Het veld is tevens een proef voor levering van energie in gelijkstroom. Om de opgewekte stroom op het net te kunnen transporteren, wordt de stroom omgezet van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC). Een deel van de stroom van deze zonneweide wordt niet omgezet maar als gelijkstroom opgeslagen in een batterij en geleverd aan een nabijgelegen bloemenkwekerij, die experimentele verlichting heeft die werken op gelijkspanning. Opslag in een batterij kan helpen bij de ontlasting van ons elektriciteitsnet.

 • Behaald
 • members0Leden
 • Output455.700KWH OPBRENGST
0%100%0.0% van 1860 beschikbare zoncertificaten
Solar Green Point
Gestart sinds
25 maart, 2015
Gemiddelde opbrengst per deelnemer
345800 kWh per jaar
InitiatiefnemerSolar Green PointHaarlemmermeer

Bereken wat jij kan besparen! Één zonnepaneel levert al 218 kWh. Voor een gemiddeld gezin wordt met 50% zonne-energie ongeveer 5,4 zonnepaneel gerekend. Hiermee spaar je het milieu met 133 kilo minder CO2 uitstoot en bespaar je gemiddeld € 200,- op je energie rekening.

Initiatiefnemer Solar Green Point

Solar Green Point bestaat sinds 2011. De oprichters zijn sinds 2008 actief op de Europese zonnestroommarkt. In de afgelopen 6 jaar heeft Solar Green Point al 9 zonnecoöperaties gerealiseerd. Onder deze projecten zit het eerste grote zonnecollectief van Nederland (Caballerofabriek Den Haag) en het eerste zonnecollectief waarbij gebruik gemaakt wordt van de postcoderoos. In Amersfoort plaatst Solar Green Point 450 zonnepanelen op het dak van de sporthal Juliana van Stolberg. Dit dak is door de gemeente ter beschikking gesteld. De gemeente Woerden heeft het dak van zwembad Batensteinbad ter beschikking gesteld voor zonnepanelen. Hier plaatste Solar Green Point 200 zonnepanelen. Daarnaast ontwikkelt Solar Green Point een aantal grondprojecten langs de A4 in de Haarlemmermeer, A20 in Rotterdam en aan de A15 in Barendrecht. Deze snelweg projecten zullen in 2019 en 2020 worden gerealiseerd.

Bij de realisatie van deze projecten wordt nauw samengewerkt met lokale ambassadeurs, overheden en energieleveranciers. Solar Green Point neemt de volledige ontwikkeling van het project op zich en levert een volledig geïntegreerd collectief product. Dat deze aanpak een succes is blijkt wel uit het feit dat Solar Green Point een van de marktleiders is in Nederland op het gebied van zonnecollectieven.

 • Lennard van Bommel

  Woon zelf nog bij mijn ouders in hilversum. Vind het een goede investering om op een goede manier groene stroom op te wekken. Rijd er ook iedere dag zelf langs met de trein

  Lennard van Bommel
 • Marcel van der Plas

  Interesse in investering zonnepanelen op zonnepark

  Marcel van der Plas
 • David Hanff

  Goed plan

  David Hanff
 • Rene Kasemier

  Bla Bla

  Rene Kasemier
 • Remi Deken

  Mooi langs de A4, zichtbare hoge kwaliteit

  Remi Deken
 • Soado

  Proven and profitable project

  Soado
Toon meer reacties

Informatie

Zonnepark A4 Rijsenhout in het kort

 • Aantal zonnepanelen: 2.600. Dat is voldoende om 150 huishoudens van stroom te voorzien en zorgt jaarlijks voor 345,8 ton minder CO2-uitstoot.
 • Looptijd van het project: 15 jaar


SDE

Voor het Zonnepark A4 Rijsenhout heeft het project een Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) beschikking toegekend gekregen. De regeling heeft een looptijd van 15 jaar. Door de toegekende SDE subsidie is dit project voor iedereen in heel Nederland aantrekkelijk, ook voor ondernemers!

Facebook

Klik hier voor de speciale project pagina op Facebook.

Het laatste nieuws

Groen licht voor zonnepark A4

Lees meer

Hier komen de zonnepanelen te liggen

Lees meer

Goed nieuws!

Lees meer