A4 Rijsenhout

A4 Rijsenhout

Haarlemmermeer

A4 Rijsenhout

Het Solar Green Point maakt met 8 andere duurzame projecten deel uit van het Duurzaam bedrijf Haarlemmermeer. Het Duurzaam Bedrijf is een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer in samenwerking met het bedrijfsleven. Hiermee wordt een stevige impuls gegeven voor de lokale ondernemers en inwoners op het gebied van duurzame innovatie in een moeilijke economische tijd.

De meeste projecten zijn gericht op het opwekken van duurzame energie. Lokale bewoners, bedrijven en instellingen profiteren hiervan. Wanneer de projecten die nu klaar liggen, worden gerealiseerd, haalt de gemeente haar doelstellingen voor duurzame energie productie en CO2 reductie voor 2017 en verder.

Solar Green Point heeft tot doel om een zonneweide te realiseren van 2 MW in de gemeente Haarlemmermeer direct gelegen aan de A4.

 • likes303Stemmen
 • panels370panelen
 • CO2 besparing345800Co2 besparing
Solar Green PointInitiatiefnemerSolar Green PointHaarlemmermeer
Oppervlakte
50 meter breed en 200 meter lang
co2 besparing
345800
Ruimte voor
1860 zonnepanelen
Vrijblijvend inschrijven

Initiatiefnemer Solar Green Point

Solar Green Point bestaat sinds 2011. De oprichters zijn sinds 2008 actief op de Europese zonnestroommarkt. In de afgelopen 6 jaar heeft Solar Green Point al 9 zonnecoöperaties gerealiseerd. Onder deze projecten zit het eerste grote zonnecollectief van Nederland (Caballerofabriek Den Haag) en het eerste zonnecollectief waarbij gebruik gemaakt wordt van de postcoderoos. In Amersfoort plaatst Solar Green Point 450 zonnepanelen op het dak van de sporthal Juliana van Stolberg. Dit dak is door de gemeente ter beschikking gesteld. De gemeente Woerden heeft het dak van zwembad Batensteinbad ter beschikking gesteld voor zonnepanelen. Hier plaatste Solar Green Point 200 zonnepanelen. Daarnaast ontwikkelt Solar Green Point een aantal grondprojecten langs de A4 in de Haarlemmermeer, A20 in Rotterdam en aan de A15 in Barendrecht. Deze snelweg projecten zullen in 2016 en 2017 worden gerealiseerd.

Bij de realisatie van deze coöperaties wordt nauw samengewerkt met lokale ambassadeurs, overheden en energieleveranciers. Solar Green Point neemt de volledige ontwikkeling van het project op zich en levert een volledig geïntegreerd collectief product. Dat deze aanpak een succes is blijkt wel uit het feit dat Solar Green Point een van de marktleiders is in Nederland op het gebied van zonnecollectieven.

In 2013 heeft de gemeente Haarlemmermeer Solar Green Point uitgenodigd om binnen de gemeentegrenzen een zoncollectief te starten. In gezamenlijkheid is het perceel langs de A4 gekozen om zodoende de zichtbaarheid van het zonnepark optimaal te benutten. De gemeente Haarlemmermeer heeft, door middel van een huurcontract, het eerste perceel van 1 hectare beschikbaar gesteld waar Solar Green Point 2.600 zonnepanelen heeft gepland.

Het project zal binnenkort opengesteld worden voor deelname.

Ook meedoen aan dit unieke zoncollectief in de Haarlemmermeer ? Wij zien met belangstelling uw aanmoediging tegemoet. Voor vragen of een bezichtiging gaarne contact opnemen met de Solar Green Point projectleider van de A4 Haarlemmermeer: Stan Verheijen - 06-34241988.

 • Lennard van Bommel

  Woon zelf nog bij mijn ouders in hilversum. Vind het een goede investering om op een goede manier groene stroom op te wekken. Rijd er ook iedere dag zelf langs met de trein

  Lennard van Bommel
 • Marcel van der Plas

  Interesse in investering zonnepanelen op zonnepark

  Marcel van der Plas
 • David Hanff

  Goed plan

  David Hanff
 • Rene Kasemier

  Bla Bla

  Rene Kasemier
 • Remi Deken

  Mooi langs de A4, zichtbare hoge kwaliteit

  Remi Deken
 • Soado

  Proven and profitable project

  Soado
Toon meer reacties

Informatie

Zonnepark A4 Rijsenhout in het kort

 • Aantal zonnepanelen: 1850. Dat is voldoende om 150 huishoudens van stroom te voorzien en zorgt jaarlijks voor 345,8 ton minder CO2-uitstoot.
 • Bij dit project is het mogelijk om één of meerdere delen van een zonnepaneel aan te schaffen. Eén zonnepaneel is één Zoncertificaat. Een zonnepaneel bestaat uit 10 Deelcertificaten. 
 • Looptijd van het project: 15 jaar
 • Gemiddeld rendement: 4,5%

Deelnemen

Alle deelnemers nemen een Zoncertificaat en bij oplevering zijn de leden samen eigenaar van het zonnepark.

SDE 

Voor de eerste fase van Zonnepark A4 Rijshout heeft Solar Green Point een Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) beschikking toegekend gekregen. Zo kunnen mensen die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen profiteren van 0,074 euro per opgewekte kilowattuur stroom bovenop de prijs voor de opgewekte stroom. De regeling heeft een looptijd van 15 jaar. Door de toegekende SDE subsidie is dit project voor iedereen in heel Nederland aantrekkelijk, ook ondernemers!


Voorinschrijving

Wij willen graag duurzame energie voor iedereen mogelijk maken. Daarom is het mogelijk om bij dit project één of meerdere delen van een zonnepaneel aan te schaffen. Eén zonnepaneel is één Zoncertificaat en kost €250,-. Een zonnepaneel zal bestaan uit 10 Zoncertificaten.

U kunt zich vrijblijvend voor inschrijven: u kunt zich terug trekken wanneer u wilt. Een aanbetaling hoeft pas voldaan te worden zodra het project wordt opengesteld voor deelname.

Status

Sinds kort is de voorinschrijving van het zonnepark geopend. Daarbij zal het zonnepark binnenkort opengesteld worden voor deelname.

Particulieren en ondernemingen kunnen al deelnemen vanaf 1 Deelcertificaat van €25,00. 

Facebook

Klik hier voor de speciale project pagina op Facebook.

Het laatste nieuws

Groen licht voor zonnepark A4

Lees meer

Hier komen de zonnepanelen te liggen

Lees meer

Goed nieuws!

Lees meer
Toon meer nieuws